Linkbuilding is een off page SEO-strategie met als doel de zichtbaarheid en autoriteit van een domein te verbeteren. Met andere woorden, het is een taak die moet worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alle on page-acties volledig worden versterkt. Zodat ze worden weerspiegeld met betere posities in de zoekresultaten van een zoekopdracht op Google.

Misvattingen over webpositionering

Een van de waarheden in de wereld van webpositionering is dat iedereen zichzelf een "SEO-expert" kan noemen. Onder de vele slechte ideeën die bestaan om jouw webpagina te positioneren, is er het idee dat linkbuilding niet nodig is om een ??webpagina te positioneren.

Dit is een misvatting, omdat Google rekening houdt met de kwantiteit en kwaliteit van inkomende links (backlinks) als een web positioneringsfactor. Een van de belangrijkste toepassingen van backlinks is om Page Rank als een ranking factor te veranderen.

Tegelijkertijd zijn er een reeks tips over het "type links" dat door Google als "natuurlijk" wordt beschouwd.

Unieke en relevante inhoud

De beste manier om andere sites relevant naar jouw site te laten linken, is door unieke en relevante inhoud te maken die snel aan populariteit wint in de internetgemeenschap. Het creëren van goede content loont uiteindelijk. Links naar een pagina worden meestal opgenomen omdat de inhoud ervan als nuttig wordt beschouwd. Hoe nuttiger deze inhoud is, hoe groter de kans dat iemand het als kwalitatief goed genoeg beschouwt om ernaar te linken.

De eenvoudige manier om deze paragraaf te interpreteren is om te begrijpen dat unieke en kwaliteitsinhoud essentieel is voor een andere website of blog om naar je te "linken".

Er is meer nodig

Alhoewel dit klopt, is het niet genoeg om volledig als linkbuilding strategie te werken. Hiervoor zijn een aantal redenen:

Als jouw inhoud uniek en van hoge kwaliteit is, maar niet op zijn minst op de tweede pagina van Google wordt gevonden, zal niemand het opmerken en zal niemand naar je linken.

Als jouw inhoud uniek en van kwaliteit is en een andere persoon ziet het, wat ze echt zullen doen is een "Repost" van jouw inhoud om het toe te eigenen.

Als jouw inhoud geen nieuwssite of een multinationaal merk is, is de kans dat iemand naar je linkt meestal klein.

Hoe een linkbuildingstrategie te ontwikkelen

Nu je het belang van linkbuilding hebt gezien als een factor bij webpositionering, is het tijd om uit te zoeken wat de beste strategieën is. Het eerste punt is om de niche te identificeren waarin je jouw webpagina wil positioneren. Het is essentieel om het budget te schatten dat je nodig hebt.

Handleiding voor linkbuilding

In deze fase komen de bekende forums, commentaren, 2.0-blogs, directories, gastberichten en zelfs uitwisseling van diensten of producten om de hoek kijken. Het is ook de fase waarin je kunt beslissen dat SEO uitbesteden aan echte experts de sleutel tot slagen is. Kijk daarom bij Seeders in Zwolle.